Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Elérhetőségek
Papelito 29 Kft.
Telefon: +36-1/215-0506
+3630/958-5991
Cím: 1089 Budapest, Orczy út 27.
Nyitva: H-P 10-18h.
Közösségi oldalak

okostelefonVásároljon oldalunkon kényelmesen mobilról is!

Házhozszállítás

Naptár
2020. Január
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Látogató számláló
0
1
7
0
5
5
2

Paszták - mi mit tud?

Ebben a fejezetben a hobbi alapanyagok közül a pasztákat járjuk körbe. Az alapozó pasztákat már kiveséztük :-), most a többi van soron. Érdekes lehetőségeket hordoz mindegyik!

Antikoló paszta: Többféle színben kapható (arany, ezüst, réz, stb.), a leggyakrabban használatos az umbra. Ez egy sötét, barnás árnyalat, a legjobb szín az antikoláshoz, mikor is az a cél, hogy tárgyunkat „öregítsük”. Repedések kiemeléséhez is kiválóan alkalmazható. Felvitele puha ronggyal történik, mellyel beledörzsöljük a felületbe / repedésekbe az anyagot. Utána a felesleget "visszaszedjük", így csak ott marad meg az anyag, ahol annak lennie kell. Ha nagyon sokra sikeredett a felvitel, terpentines ronggyal visszaszedhető. Ha végül lakkozni is szeretnénk, akkor azt oldószeres lakkal tegyük.
Viaszpaszta: Méhviasz alapú, narancsolaj tartalmú paszta, "sima", metál, és chameleon árnyalatokban elérhető. Vékony rétegben használjuk. Sötét alapra kenve irizálóan csillogó hatást kelt.

      

Glitterpaszta: Az átlátszóra száradó alapban fajtánként különböző méretű  glitterszemcsék biztosítják a ragyogó csillogást. Bármilyen alapszínre feldolgozható, de leginkább sötét tónusokon emelkedik ki. Spatulával, illetve ecsettel is felvihető, más és más lesz a hatás.

 

És most jöjjenek az izgalmas, 3D hatást elérő paszták. Ezeknek már "testük" is van, vékonyabb/ vastagabb rétegben használva nagyon változatos hatásokat tudunk elérni. Mindegyik vízbázisú.

Struktúrpaszta: Díszítések kialakítására, sík felületek struktúrálására alkalmas. Nagyon sokoldalúan felhasználható, például sablonozásra is. Felvihető festőkéssel, vagy akár szivaccsal is, attól függően, milyen „domborzatot” szeretnénk kialakítani.

Hópaszta: Olyasmi, mint a struktúrpaszta, de nagyobb szemcséket is tartalmaz. Ezáltal durvább lesz a felületi kiemelkedés, ideális pl. havas tájak imitálására, de másra is felhasználható,

Vaspaszta: A vasoxidos paszták különböző szemcseméretű vasásványokat tartalmaznak. Rusztikusan fémes vagy rozsdás hatású felületek imitálására használható. Olyan lesz a tárgy, mintha kovácsoltvas lenne :-). Fokozható a hatás antikolással, vagy pigmentpor beledolgozásával. Spatulával, vagy sablonnal is felvihető, több színben kapható.                 

Repedőpaszta: Kétkomponensű anyag, a hozzá való alap és a paszta egymás után használatos. Az áttetszőre száradt alapra visszük fel a pasztát kenőkéssel vagy spatulával. Minél vastagabb rétegben tesszük ezt, annál mélyebbek lesznek a repedéseink. Rusztikus felületeket tudunk vele létrehozni, 3 dimenziós repedésekkel. Utólag is festhető, sőt, akár dekupázsolható a kész, repedezett felület.

Gélpaszta, heavy body: A gélpaszta egy fényesen átlátszóra száradó anyag. Felvihető sablonnal vagy tubusból, indamintákat lehet vele rajzolni, stb. Olyan hatású lesz, mint a csempe – fényesen kiemelkedik a rajzolat az alapterületből, 3 dimenziós hatást keltve. Sűrű változata a heavy body. Ez nagyon jó vivőanyag, például ásványport, glitterport beleszórva érdekes felületeket, 3D-s hatásokat tudunk elérni. Ez a paszta is teljesen átlátszóra szárad, így csak a beleszórt anyagok érvényesülnek. Egyébként ragasztóként is lehet alkalmazni, mondjuk kiválthatjuk vele akár a ragasztópisztolyt is ... :-)

 

Kőhatású paszta: Bármire felkenhető, a színek keverhetőek, vegyíthetőek. Összemosható, de száradás után csiszolható is. Márvány, vagy kő utánzat lesz a végeredmény,még ha egy műanyag dobozra kentük is fel!

Stencilező paszta: Sablonozáshoz kifejlesztett színes paszta elegáns metál és gyöngyház verzióban. Vastagabb és vékonyabb stencilekhez egyaránt kiváló, könnyen kenhető, lágy állagú anyag, mely hátterezésre (pl. scrapbook technikánál) vagy fő motívumként is nagyszerűen alkalmazható.

                                                      

 Felfúvódó paszta: A legújabb izgalmas anyag, ami aztán igazán 3 dimenziós lesz! Jól stencilezhető, önmagában fehérre fog száradni, de szinezék pasztákkal ezen változtathatunk. A puffasztás után is színezhetjük viaszpasztával, vagy media permetfestékkel. A megszáradt paszta csak hőlégfúvó hatására puffad meg. Ötlet: pecsételőre kenve is készíthetünk 3D-s mintákat!

Webáruház készítés