Hírek

Kisokos a stencilezéshez - akcióóóóóval!
2019.01.28

Kedves Látogatónk!

Honlapunkon megtalálható Kreatív kisokosunk, ahol a legfontosabb kreatív technikákat mutatjuk be, részletes leírásokkal és videókkal.

Időről időre kiemelünk egy területet, így most a stencilezést, a sablonok használatát járjuk körbe.

Kell hozzá festék (ha csak síkban szeretnénk dekorálni valamit), vagy valamilyen paszta, ha azt szeretnénk, hogy kiemelkedjen a minta a felületből. És persze maga a stencil/ sablon, ami a mintát adja.

Első lépésként érdemes a stencilt rögzíteni akár maszkolószalaggal, vagy optimális esetben egy áthelyezhető ragasztó sprayvel. Ez fogja meggátolni, hogy sablonunk önállósítsa magát és elmozduljon. Ha ezt megteszi, a festék vagy paszta aláfolyhat, és a rajzolat csúnya lehet...

Ezután jön maga a minta kialakítása. Síkban történő stencilezés esetén festéket és szivacsecsetet használjunk. Egyszerre csak kevés festéket vegyünk fel, majd ütögető mozdulatokkal vigyük fel a felületre, akár többször visszatérve egy részhez. Paszta esetén érdemes festőkést használni, amivel szép simára tudjuk egyengetni a felületet (vajas kenyér effektus). Végül a stencil eltávolítása: próbáljuk meg egy ponton lefogni, és óvatosan, felfelé megemelve levenni.

Kedvcsinálóként mától féláras akcióval egybekötve kínálunk bizonyos stencileket! Az akció 2019.01.28-02.08 között, illetve a készlet erejéig érvényes, tehát érdemes lecsapni a lehetőségre, és kipróbálni a stencilezést!

K

 

Jó válogatást kíván a

 a Papelito csapata