Blog

Anyukák, nagymamák napja

2021.04.08 16:02
Anyukák, nagymamák napja

Május első vasárnapja az anyák napja, ami az egyik legszebb családi ünnepnek számít.

A legjobb, ha saját kezünkkel készített ajándékokkal kedveskedünk, hiszen ez a legszemélyesebb, a leginkább szívhez szóló. A kisebb és nagyobb gyerekek ilyenkor egyaránt nagy lelkesedéssel készítenek apró ajándékokat anyukájuknak.

Az apukák pedig nem csak egy szép virágcsokorral lephetik meg az anyukákat, hanem a gyerekekkel együtt alkothatnak igazán egyedi ajándékokat, amitől biztos, hogy minden édesanya elolvad…

Az egyedi meglepetést készíthetjük olyan technikával, amiben már gyakorlottabbak vagyunk, de ha szeretnénk, bátran próbáljunk ki új, összetettebb technikákat is. A lényeg, hogy a kisebb-nagyobb gyerekeket is be tudjuk vonni az alkotási folyamatba. 

Számtalan ajándékötlet és kreatív technika közül választhatunk. Készíthetünk például egyedi ajtó-, ablakdíszt tavaszi termések, fából készült feliratok, állatfigurák, szívforma felhasználásával.

Díszíthetünk szív alakú fa- vagy kartondobozt, polisztirol szívet…. Szalvétatechnika segítségével ezeket a tárgyakat igazán egyedivé varázsolhatjuk. A megfelelő alapozás után egy általunk választott szalvétából, rizspapírból kivágjuk a mintát és dekupázs ragasztólakkal felragasztjuk azt a felületre.